Ik ben Geert van Hout, geboren te Eindhoven in het jaar 1981. Opgegroeid in het Brabantse Valkenswaard en daar mijn jeugd doorgebracht. Voor mijn studie 'Omgangskunde' en later 'SPH' kwam ik in Utrecht terecht, waar ik inmiddels het grootste gedeelte van mijn leven woon en werk.  

 

Mijn maatschappelijke carrière begon ik in het Pieter Baan Centrum waar ik als sociotherapeut een bijdrage leverde om 'de persoon van de verdachte' te onderzoeken. Na zeven jaar wilde ik ervaring opdoen met 'behandeling' en kwam ik terecht ik bij een GGZ-instelling. Inmiddels werk ik bij de Forensische Zorgspecialisten waar ik verschillende functies heb uitgeoefend. Mijn huidige functie is die van 'Groepsdynamicus' waarbij ik teams begeleid, training geef en individuele collegae coach. 

Daarnaast geef ik sporadisch les aan de Hogeschool van Utrecht en ben ik verbonden aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie in Nijmegen, waar ik zelf ook mijn opleiding gevolgd heb. 

 

Zowel in mijn werk als in mijn privé ben ik rustig en mild, maak ik graag gebruik van mijn humor en mijn relativeringsvermogen. Ik ben gespitst op persoonlijke ontwikkeling en daarom vind ik het belangrijk om te luisteren zonder te oordelen, ruimte te geven wanneer nodig en elke gemaakte stap te bekrachtigen.